Betti&Balint&Martin
Mi:)

1 éves korú lehettem, amikor az orvosok azzal sokkolták a szüleimet, hogy „a kisgyerekük allergiás asztmás”.

Na, de mégis mire? – kérdezték a szüleim… Hát mindenre – hangzott a válasz, azaz kutya/macskaszőrre, porra, atkára stb.

Egészen fiatalon elkezdődött a gyógyszeres „kezelésem” – ami abból állt, hogy inhalálnom kellett az egyik gyógyszerrel napi 3x, egy másik gyógyszert napi 2x kellett bevennem, a harmadik féle tablettát szintén napi 3x.

Annyi gyógyszert kaptam, hogy 6 éves koromra azt volt a karácsonyi kívánságom, hogy ne kelljen több gyógyszert szednem. 🙁

A legszomorúbb az egészben, az volt, hogy azt a gyógyszert, amit az orvosok felírtak, azóta betiltották, mivel összeomlasztja a gyerekek tüdejét..:(

Mondanom sem kell, hogy máig nem hatott a “kezelés”…

Na, ezt nem akartam a gyerekemnek! Ezért úgy döntöttünk a feleségemmel, hogy mindent elkövetünk, hogy a gyerekünkkel ez ne történjen meg. Ezért már 1 hónapos korától Sóbarlangba jártunk.  Száraz befúvásos, párásítós, Parajdi téglás, Himalája téglás.. voltunk minden félében.

Elég macerás volt ezekre a szeánszokra eljutni, mivel Érden nem volt sóbarlang, így át kellett járnunk más városokba és 2 etetés, altatás között, időpontra menni, a bent töltött egy órával már azért elég szép kis 2-3 órás programmá kerekedett. Nem értettük, hogy egy ilyen nagy városban mint Érd, hogyan nincsen sóbarlang?!

Ekkor döntöttünk úgy, hogy nyitunk egyet Érden! 🙂

Martin lassan 4 éves lesz, de még szerencsére hírből sem ismeri sem az allergiát, sem az asztmát, Kruppos rohamunk egyszer sem volt, de még szerencsére a betegséget sem nagyon, pedig már lassan 1 éve óvodás:) …..tudom, hogy ez még változhat, de , így legalább az első 4 évet már biztos betegség nélkül megúsztuk:)

De még továbbra is reménykedünk és szorgosan sóbarlangozunk! 🙂