Folyton arra kelsz, hogy köhög a gyerek, és nem tudod csillapítani?

Az alábbi tippek nekünk bejöttek, próbáld ki Te is, mellékhatások nélkül:)

 

1. Felszeletelt hagyma az ágya mellé

Hagyma az ágy mellé, köhögés ellen

Amikor már nagyon köhög szegény vagy nagyon folyik a pici orrocskája, akkor rengeteget segít egy friss hagyma (nem kell megpucolni!), csak egyszerűen felnégyeled/nyolcadolod és odateszed az ágya (fejrésze!) mellé.

Jó betenni lefektetés előtt kb. fél órával, hogy átjárja a szobát a hagyma illó anyaga.

Rengeteg nagyon erős illóolaj van a hagymában (valószínűleg magunk is tapasztaltuk már pucolásnál vagy apróra vágásnál :D), amik igen intenzív hatással tisztítják az ember orr- és arcüregeit. 🙂

2. Tégla az ágy lába alá 🙂
Tégla az ágy alá

Talán nevetségesen hangzik, de tényleg! Tegyetek egy-egy téglát a fejnél lévő ágylábak alá, mert akkor magasabban lesz a feje, ezért le tud csorogni a váladék, nem fog úgy köhögni miatta, és ettől jobban fog aludni, pihenni, ami igencsak gyorsítja a gyógyulást.

 

3. Bő folyadék!

Bő folyadék a köhögés ellen

Természetesen, amikor nincs jól, vagy esetleg fáj a torka és persze mindent szeretne csak inni nem :), igenis erőltetni kell a folyadékbevitelt.

 

Ha nem megy magától, akkor akár 5-10 ml fecskendővel. Öledbe ülteted, olvasol neki mesét és közben 1-2 percenként egy fecskendővel a szájába spriccelsz vizet (legjobb!) vagy bármilyen üdítőt (pl. felvizezett narancslé, ice tea). Nálam betegség idején a cél szentesíti az eszközt. 😀

 

Ilyenkor olyasmit is ihat, amit máskor nem, csak IGYON! 🙂 A folyadék szükséges, hogy bármilyen természetes gyógymód (pl. lándzsás útifű) vagy gyógyszer a száraz köhögést hurutossá változtassa, és feljöjjön. Ha már hurutos, akkor jó, mert megszabadulunk tőle:)

 

A folyadék képes a lázat is levinni! Nem beszélve arról hogy kimossa a vírusokat, baktériumokat a szervezetből és felgyorsítja a gyógyulást.

4. Lándzsás útifű

Lándzsás útifű

A jó öreg Lándzsás útifű:) Köhögés ellen kiváló. Nyugtatja a köhögést, szóval csak száraz köhögésnél alkalmazzuk. Ami már felszakad, az hadd menjen 😀 Kapható bármelyik gyógyszertárban.
5. Izlandi zuzmó

Izlandi zuzmó

Nagyon hatékonyan csökkenti a köhögést az izlandi zuzmó tea. Borzasztó keserű íze van, szóval elég nehéz lesz rávenni a gyerkőcöt, hogy ez miért is jó neki, ha megissza :)1 pohár vízben egy kanál zuzmót teszek és hagyom állni legalább egy fél órát (én meg szoktam csinálni nagyobb edényben több adagot és akkor jó 2 napig és többször is lehet inni) Én meg bírom inni, ha gyorsan lehúzom :D, de a gyerkőcnek lehet mézzel (ha már annyi idős, hogy ehet már mézet) vagy cukorral ízesíteni.Mi itt szoktuk venni:

http://www.babibiobolt.hu

 

 

6. Gyömbér

Gyömbér citrommal, köhögés ellen

Enyhíti a torokfájást és a köhögést.

Influenza időszakban vagy óvodába beszoktatás idején használhatjuk megelőzésképpen.

Reszeljük le a gyömbért és keverjük össze mézzel és citrommal (egy pár napra előre meg lehet csinálni, hogy ne kelljen minden nap babrálni vele)

Ízlés szerint adagoljuk a citromot és a mézet hozzá.

Egy teás kanállal adjunk a gyereknek (és magunknak is :D) belőle minden nap.

Leforrázva tea is készíthető a gyömbérből- ha ez így túl tömény a picinek.

Ugyanúgy mézzel és citrommal ízesítsük és iszogassa egész nap.

 

 

+1 A Sóbarlang

Csupa szórakozás bent

A száraz köhögést felszakítja. A só apró szemcséi megtapadnak a tüdő hörgőiben és járataiban, oldva a benne lévő váladékot, ezzel felszakítva a köhögést.
Többszöri esetünk, hogy hoztak pici gyerkőcöt a sóbarlangba száraz köhögéssel, majd másnapra elkezdett folyni az orra, meg jobban köhögött, amikor elvitték orvoshoz kiderült, hogy rejtett tüdőgyulladása volt, amit a só kihozott, kimutatott.
Van esetleg még ötletetek? Kipróbáltátok a fenti pontokat? Kérlek írjátok meg a tapasztalatokat, javaslatokat 🙂

 

6 tipp a köhögés ellen, ami nem gyógyszer