Hogyan készítsd el a sóoldatokat?

A sóoldat gyógyító ereje

• A sókristályban tárolt természetes energiával feltölti a testet, amely 24 órán keresztül megmarad.
• Egyensúlyba hozza a test sav-bázis egyensúlyát és beállítja a vérnyomást.
• Képes feloldani és eltávolítani a szervezetben lerakódott üledékeket, melyek kövesedést és a reuma különféle formáit okozzák, igy izületi gyulladást, vese-, epe-, illetve húgykövet.
• Képes csökkenteni a káros szenvedélyek iránti vágyat, segít a bőrbetegségeken belülről kifelé tisztítással.
• A test pH értékének egyensúlyba hozása és a nehézfémek eltávolítása

Ivókúra

Tegye a HALIT Himalája sókristály darabokat befőttes üvegbe vagy üvegkancsóba. Töltse fel az üveget annyi szénsavmentes ásványvízzel, hogy bőven elfedje a kristályokat. A só és víz aránya 1 : 3 legyen. A feltöltés után kb. 45 perccel egy telített 26 %-os sóoldatot kap, melyet a vízben levő, már nem oldódó kristályok jelenléte mutat. A sóoldatot mindaddig feltöltheti vízzel, amíg a kristályokat látja. A sóoldat teljesen steril. Gombák, csírák, baktériumok nem élnek meg benne. Korlátlan ideig eltartható. Javaslat a feltöltéshez: fél kiló sóra öntsön annyi szénsavmentes kristályvizet, hogy az néhány cm-re magasan ellepje a sót. Ha elfogy a víz, töltse utána. 1 kg sóhoz 3 liter vizet adhat. Feltöltheti úgy is, hogy pld 1 kg sóhoz 1 liter vizet ad, majd ha a sóoldat elfogyott a kristályokról, újra 1 litert, és így tovább. Ez az oldat a kiindulópontja sokféle kezelési formának.

A kész 26 %-os Himalája kristálysó oldatból egy teáskanálnyit tegyen pohárba, majd töltse fel jó minőségű szénsavmentes ásványvízzel. A kapott felhígított sóoldatot igya minden reggel, felkelés után éhgyomorra. A teáskanálnyi 26 %-os sóoldat mennyiséget 1 liter vízbe téve is megihatja a nap folyamán.
Ha a salaktalanítás (pl.hasmenés formájában) nagyon hevesen lép fel, az ivókúrát kezdetben cseppenként adagolja, és emellett a napi vízmennyiséget növelje meg. Gyerekeknél és csecsemőknél elég néhány csepp az oldatból.

A sóoldat képes a szervezetben 24 órán keresztül a kristálysó rezgésmintáját fenntartani. Az ivókúra során nem a mennyiség, hanem a rendszeresség és a kristálysó minősége fontos a pozitív hatás eléréséhez.
Klinikai kettős, vakteszt kutatások során kimutatták, hogy a só és víz fogyasztása kiemelkedő változásokat eredményezett a légzési, keringési, szervi, kötőszöveti és idegrendszeri funkciókban. A betegek elmondták, hogy javult az alvásuk minősége, megnőtt az energia és koncentrációs szintjük, az agyi aktivitásuk és a súlycsökkenésük. Észrevehető haj, illetve körömnövekedést tapasztaltak.
Alkalmazás: öngyógyító erők aktiválása, bőrbetegségek, anyagcserezavarok, emésztési problémák, mozgásszervi megbetegedések, vese és hólyag megbetegedések, allergia, szív és keringési panaszok, alvászavar, koncentrációs zavarok, stressz.

Inhalálás

Forraljon fel 1-2 liter vizet inhalációra alkalmas edényben. Adjon hozzá legalább 20 gramm szemcsés Himalája kristálysót. Ha a só feloldódott, hajoljon a forró gőz fölé, és takarja be a fejét egy nagy törülközővel. Inhaláljon kb. 10-15 percig. A légzőszerveknek a gőzölés után kb. 30 percre van szükségük ahhoz, hogy a felhalmozódott méreganyagokat slejm, illetve mirigyváladék formájában megkösse, és ezeket ki fogja köhögni. Súlyosabb megbetegedések esetén napjában többször is inhalálhat sóoldattal, amíg a tünetek enyhülnek illetve megszűnnek. Mindig 1%-os oldattal kezdje, lassan emelje, mélyebb légúti megbetegedéseknél 8%-ig.
Alkalmazás
Bronchitis: igyon sok vizet a slejm cseppfolyósításához, így könnyebb a felköhögése.
Arc-, homloküreg gyulladás, nátha: naponta egyszer kb.15 percig 1%-os sóoldattal kezdve, lassan max.5%-ig emelve.
Asztma: naponta egyszer kb.15 percig 1%-os sóoldattal kezdve, lassan max. 3%-ig emelve.
Figyelem: akut asztmaroham esetén nem alkalmazható!

Sófürdő testrészekre lebontva

A sófürdő koncentrációja kezelésektől függően 3-10 %.
Mennyisége: 2-10 liter, elkészítése hasonló módon történik, mint a kád sófürdőnél.
A kezelendő testrészt 15-30 percen keresztül fürdesse. Ne öblítse le, csak itassa szárazra.
Alkalmazás: lábgomba, szemölcs, repedezett bőr, nőgyógyászati problémák, hüvelygomba, folyás, hüvelyszárazság (naponta 3%-os ülőfürdő, 10 liter vízhez 30dkg só, 20 literhez 60 dkg)
Tipp: 10 % feletti koncentrációjú sófürdőt többször is felhasználhatja (10 liter vízhez 1kg, 30 liter vízhez 3kg). Fontos: nyílt sebeknél eleinte alacsony sókoncentrációt válasszon: 2-3%-ot.

Bőrregeneráció – arcápolás

Himalája sóval végzett arcápolás szabályozza a bőr kémhatását és háztartását. A telített sóoldattal nedvesítsen be egy vattapamacsot és mossa le vele az arcát. Az oldat felvitelét az arcra végezheti kézből is. Használja a napi arcápolásra (reggel és este) arckrém helyett.
Alkalmazás: Pattanásos, gyulladásban levő bőr, ekcéma, herpesz, szemölcs, rovarcsípés esetén: egy vattapamacsot a telített sóoldattal nedvesítsen be, és rögzítse a kívánt testfelületre naponta többször, legalább 1 órán át. Lehetséges kezdeti rosszabbodás, ami a só méregtelenítő hatására utal. Türelmesen folytassa a kezelést, hamarosan tapasztalja a javulást. Rovarcsípésnél: nedvesített sókristállyal dörzsölje be a bőrét.

Sópárna

Lenzsákba töltött kb. 1 kg Himalája kristálysó, melyet hidegen és melegen is alkalmazhat. Helyezze a sópárnát 50-60°C-os sütőbe 10-15 percre vagy a mélyhűtőbe fél órára. A meleg vagy hideg sópárnát tegye kb. 20 percre a fájos testrészére. Mikrohullámú sütőben nem szabad melegíteni!!!
Alkalmazás: meleg sópárna: középfülgyulladás, vesefájdalmak, máj-, epepanaszok, degeneratív izületi fájdalmak, hátfájás,
hideg sópárna: köszvény, ízületi gyulladás, rándulás, zúzódás, ficam

Használja gyermekénél a minden napi alváshoz, kényelmes, egészséges és választható különböző huzatokkal 🙂

Hogyan készítsd el a sóoldatokat?